Data publikacji: 2020-11-10
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Nowa cukiernia ?Nie jestem z cukru? w Blue City
Kategoria: Styl życia, LIFESTYLE
Słodkie przysmaki, ciasta, ciasteczka i torty bez cukru lub mąki? To możliwe. Wypieki z cukierni ?Nie jestem z cukru? mogą jeść do woli osoby, które unikają zbędnych kalorii, diabetycy i alergicy.
Ciasta bez cukru stają się coraz bardziej popularne i nie ma co się dziwić. Smak wypiekanych z pasją deserów bez cukru czy mąki bije na głowę tradycyjne ciasta. Gęsty, pyszny karmel zrobiony z daktyli i orzechów ziemnych, puszysty biszkopt słodzony bananami, krem z dodatkiem sezonowych owoców, czy piankowa beza pieczona z erytrytolem. Tymi wszystkimi cudownymi smakami można się cieszyć bez obaw o figurę i zdrowie.
Cukiernia ?Nie jestem z cukru? powstała dzięki połączeniu wiedzy na temat zdrowego odżywiania się i cukierniczych trendów z miłością do pieczenia. W jej ofercie znajdują się ciasta wege, ciasta bezglutenowe, torty i ciasta bez cukru dla diabetyków.
– Nasze produkty są dla wszystkich, którzy cenią zdrowie i chcą ograniczać spożywania zbędnych kalorii. Wypieki nie zawierają dodatku białego cukru, wszystko słodzimy bananami, daktylami, owocami i erytrytolem W ofercie mamy również słodkości dla alergików. Wystarczy, że osoby z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi poinformują nas jakich składników muszą unikać, a my postaramy się przygotować dla nich desery. Cukiernia cały czas się rozwija tworząc autorskie przepisy – mówi Agnieszka Wojciechowska, twórczyni pomysłu cukierni ?Nie jestem z cukru?.
Nowa cukiernia ?Nie jestem z cukru? znajduje się w kawiarni Inca Cafe, przy sali zabaw INCA PLAY w Blue City. (poziom +4). Wszystkie ciasta, torty i desery można zamówić przez stronę https://niejestemzcukru.pl lub telefonicznie z odbiorem osobistym. Cukiernia oferuje również swoje produkty dla kawiarni i restauracji.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #Styl życia #LIFESTYLE