Aktualności LIFESTYLE Styl życia

Libańskie smaki na lunchu prasowym w Le Cedre

Libańskie smaki na lunchu prasowym w Le Cedre
11 lutego, o godzinie 12.00 restauracja Le Cedre, która obchodzi w tym roku, swoje 18 urodziny, gościła warszawskich dziennikarzy, na uroczystym lunchu

Data publikacji: 2015-02-12
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Libańskie smaki na lunchu prasowym w Le Cedre
Kategoria: Styl życia, LIFESTYLE

11 lutego, o godzinie 12.00 restauracja Le Cedre, która obchodzi w tym roku, swoje 18 urodziny, gościła warszawskich dziennikarzy, na uroczystym lunchu prasowym.

Libańskie smaki na lunchu prasowym w Le Cedre Styl życia, LIFESTYLE - 11 lutego, o godzinie 12.00 restauracja Le Cedre, która obchodzi w tym roku, swoje 18 urodziny, gościła warszawskich dziennikarzy, na uroczystym lunchu prasowym.

11 lutego, o godzinie 12.00 restauracja Le Cedre, która obchodzi w tym roku, swoje 18 urodziny, gościła warszawskich dziennikarzy, na uroczystym lunchu prasowym.

?To początek obchodów naszych urodzin, które zostały zainaugurowane spotkaniem z mediami. Jest mi niezmiernie miło, że goście tak licznie do nas przybyli i razem przy stole zastawionym arabskimi przysmakami, mogliśmy porozmawiać o tych 18 latach, restauracji Le Cedre w Warszawie? ? powiedział Tony Nasr, właściciel restauracji.

Menu, które zaserwowano gościom przeszło najśmielsze oczekiwania. Było aromatycznie, przepysznie i egzotycznie. A oto co pojawiło się stołach:

Tabbouleh – Sałatka Narodowa z natki pietruszki

Hommous – Pure z cieciorki libańskiej z sosem sezamowym

Hommous Beiruty- Hommous z pomidorami , natką i cebulą

Moutabbal ? Pasta z pieczonych bakłażanów z sosem sezamowym

Babaghanouj – Grillowany, siekany bakłażan z warzywami

Warak Inab – Liście winogronowe nadziewane ryżem i ziołami

Labneh ? libański ser kremowy

Kofta Nayeh – Libański tatar z natką i cebulą polany oliwą

Basterma – Plasterki przyprawionej wędzonej wołowiny

Labneh Bel? Toum- Labneh z czosnkiem libańskim oregano

Mdaradara – Ryż i soczewica z prażoną cebulą

Shanklish – Domowy ser libański na ostro

Mezzah gorące

Hommous Lahme ? Hommous ze smażonym mięsem

Arayes – Mięso mielone w chlebie libańskim z rusztu

Falafel ? smażone kulki wegetariańskie

Sambousik Lachme ? pierogi nadziewane mięsem

Jeżeli jeszcze ktoś nie odwiedził Le Cedre, to koniecznie trzeba to nadrobić, tym bardziej, że niebawem pojawi się nowe wiosenne menu, pełne promocji.

O Le Cedre:

Już od 18 lat, restauracja Le Cedre czaruje zarówno Warszawiaków, jak i wielu zagranicznych gości odwiedzających stolicę swoimi orientalnymi smakami. Dzięki Le Cedre poznajemy przepyszną kuchnię Bliskiego Wschodu. Niezwykłe dania, przygotowywane wg tradycyjnych libańskich receptur, przyprawy i składniki sprowadzane specjalnie z Libanu, powodują, że doznania smakowe, których doświadczają bywalcy Le Cedre, pozostają w ich pamięci na zawsze.

A to już wiesz?  Domowy Barista!

Smakosze wina, odnajdą w Le Cedre wielki wybór znakomitych trunków, także tych sprowadzanych specjalnie z Libanu, o niezwykłej nucie i smaku, który znajdziecie tylko tutaj.

Restauracje Le Cedre działają obecnie w dwóch lokalizacjach, po obu stronach Wisły (w centrum na przeciwko budynku Sądu Okręgowego oraz na Pradze, naprzeciwko niedźwiadków z warszawskiego ZOO i obok stacji metra Wileńska).

Obok doskonałej kuchni oraz bogatej oferty cateringowej, Le Cedre organizuje, specjalnie dla swoich gości, w wybrane weekendy, orientalne pokazy tańca brzucha czy malowania henną. 

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Libańskie smaki na lunchu prasowym w Le Cedre Styl życia, LIFESTYLE - 11 lutego, o godzinie 12.00 restauracja Le Cedre, która obchodzi w tym roku, swoje 18 urodziny, gościła warszawskich dziennikarzy, na uroczystym lunchu prasowym.
Hashtagi: #Styl życia #LIFESTYLE

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy