Data publikacji: 2015-02-12
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Libańskie smaki na lunchu prasowym w Le Cedre
Kategoria: Styl życia, LIFESTYLE
11 lutego, o godzinie 12.00 restauracja Le Cedre, która obchodzi w tym roku, swoje 18 urodziny, gościła warszawskich dziennikarzy, na uroczystym lunchu prasowym.
11 lutego, o godzinie 12.00 restauracja Le Cedre, która obchodzi w tym roku, swoje 18 urodziny, gościła warszawskich dziennikarzy, na uroczystym lunchu prasowym.
?To początek obchodów naszych urodzin, które zostały zainaugurowane spotkaniem z mediami. Jest mi niezmiernie miło, że goście tak licznie do nas przybyli i razem przy stole zastawionym arabskimi przysmakami, mogliśmy porozmawiać o tych 18 latach, restauracji Le Cedre w Warszawie? ? powiedział Tony Nasr, właściciel restauracji.
Menu, które zaserwowano gościom przeszło najśmielsze oczekiwania. Było aromatycznie, przepysznie i egzotycznie. A oto co pojawiło się stołach:
Tabbouleh – Sałatka Narodowa z natki pietruszki
Hommous – Pure z cieciorki libańskiej z sosem sezamowym
Hommous Beiruty- Hommous z pomidorami , natką i cebulą
Moutabbal ? Pasta z pieczonych bakłażanów z sosem sezamowym
Babaghanouj – Grillowany, siekany bakłażan z warzywami
Warak Inab – Liście winogronowe nadziewane ryżem i ziołami
Labneh ? libański ser kremowy
Kofta Nayeh – Libański tatar z natką i cebulą polany oliwą
Basterma – Plasterki przyprawionej wędzonej wołowiny
Labneh Bel? Toum- Labneh z czosnkiem libańskim oregano
Mdaradara – Ryż i soczewica z prażoną cebulą
Shanklish – Domowy ser libański na ostro
Mezzah gorące
Hommous Lahme ? Hommous ze smażonym mięsem
Arayes – Mięso mielone w chlebie libańskim z rusztu
Falafel ? smażone kulki wegetariańskie
Sambousik Lachme ? pierogi nadziewane mięsem
Jeżeli jeszcze ktoś nie odwiedził Le Cedre, to koniecznie trzeba to nadrobić, tym bardziej, że niebawem pojawi się nowe wiosenne menu, pełne promocji.
O Le Cedre:
Już od 18 lat, restauracja Le Cedre czaruje zarówno Warszawiaków, jak i wielu zagranicznych gości odwiedzających stolicę swoimi orientalnymi smakami. Dzięki Le Cedre poznajemy przepyszną kuchnię Bliskiego Wschodu. Niezwykłe dania, przygotowywane wg tradycyjnych libańskich receptur, przyprawy i składniki sprowadzane specjalnie z Libanu, powodują, że doznania smakowe, których doświadczają bywalcy Le Cedre, pozostają w ich pamięci na zawsze.
Smakosze wina, odnajdą w Le Cedre wielki wybór znakomitych trunków, także tych sprowadzanych specjalnie z Libanu, o niezwykłej nucie i smaku, który znajdziecie tylko tutaj.
Restauracje Le Cedre działają obecnie w dwóch lokalizacjach, po obu stronach Wisły (w centrum na przeciwko budynku Sądu Okręgowego oraz na Pradze, naprzeciwko niedźwiadków z warszawskiego ZOO i obok stacji metra Wileńska).
Obok doskonałej kuchni oraz bogatej oferty cateringowej, Le Cedre organizuje, specjalnie dla swoich gości, w wybrane weekendy, orientalne pokazy tańca brzucha czy malowania henną.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #Styl życia #LIFESTYLE