Aktualności LIFESTYLE Styl życia

Nowe miejsce na mapie Warszawy. THE BELL.

Nowe miejsce na mapie Warszawy. THE BELL.
Na kulinarnej mapie Warszawy pojawiło się nowe, nietuzinkowe miejsce - THE BELL. Szefem kuchni jest tu Łukasz Kawaller, zwycięzca pierwszej edycji programu telewizji Polsat - Hell's

Data publikacji: 2017-01-11
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Nowe miejsce na mapie Warszawy. THE BELL.
Kategoria: Styl życia, LIFESTYLE

Na kulinarnej mapie Warszawy pojawiło się nowe, nietuzinkowe miejsce – THE BELL. Szefem kuchni jest tu Łukasz Kawaller, zwycięzca pierwszej edycji programu telewizji Polsat – Hell's Kitchen.

Nowe miejsce na mapie Warszawy. THE BELL. Styl życia, LIFESTYLE - Na kulinarnej mapie Warszawy pojawiło się nowe, nietuzinkowe miejsce - THE BELL. Szefem kuchni jest tu Łukasz Kawaller, zwycięzca pierwszej edycji programu telewizji Polsat - Hell's Kitchen.

THE BELL

Nowe, czarujące miejsce na Saskiej Kępie. Właściciele Monica i Gilbert nie nazwali go restauracją, gdyż chcą zaproponować swoim gościom coś więcej niż doskonałe jedzenie w przystępnych cenach i najlepsze gatunkowo trunki. Chcą, by The Bell oferowało niezwykłą atmosferę miejsc, w których każdy jest mile widziany i każdy czuje się dobrze. Miejsc, które kocha się od pierwszego wejrzenia, pierwszego zapachu i smaku. To Eatery – bo tak jak w najpopularniejszych miejscach Nowego Jorku łączy ludzi w jednym miejscu, by na chwilę zatrzymać czas i pozwolić im cieszyć się chwilą tu i teraz. Monica Nera jest projektantką, której kolekcje zdobywają serca klientek w Stanach Zjednoczonych, Hong Kongu oraz Europy. W The Bell chce łączyć przedstawicieli różnych środowisk, różnych krajów, różnych kontynentów. Chce, by to miejsce skradło serca wszystkich Warszawiaków.

A powodów ku temu jest wiele? Doskonale wpasowane w atmosferę kulturalnej Saskiej Kępy miejsce, wita swoich gości pięknym, zaprojektowanym przez wybitną architekt Kingę Mostowik wnętrzem, utrzymanym w stylistyce modern połączonej z nowoczesnością i naturą, gdzie kolor butelkowej zieleni łączy się z różnymi odcieniami drewna, złota oraz ponadczasowymi czernią i bielą. Ogromna szklana witryna zdradza szczegóły atmosfery miejsca, a czarna markiza dodaje kosmopolitycznego charakteru.

Charakter ma też Szef Kuchni. Zwycięzca pierwszej edycji programu Hell?s Kitchen Łukasz Kawaller doskonale wie, czego chce. I czego nie chce. Pragnie, by na talerzach gości The Bell znalazło się to co najlepsze. Sezonowe owoce i warzywa, polskie zioła, ryby i mięsa od najlepszych dostawców, sery i przetwory od lokalnych cudotwórców. Skrupulatnie dobrane składniki, połączone przez wybitnego kucharza w niecodzienne potrawy pozwalają The Bell być miejscem wyjątkowym. Krótka, acz bogata w to co dobre karta, najlepsze gatunkowo wina i szampany, alkohole z najwyższej półki, ale też herbaty i kawy przywiezione z różnych zakątków świata składają się na czar tego miejsca. Dopełnia go atmosfera przyjaźni, spokoju, radości.

A to już wiesz?  Prawdziwy Mikołaj znów zagości w Białymstoku ? dzięki przedsiębiorcom i PFRR

Mieszkająca w Warszawie Monica i Luksemburczyk Gilbert marzyli wspólnie o stworzeniu miejsca, którego brakowało na kulinarnej mapie stolicy, gdzie każdy szczegół ? od ręcznie wykonanych lamp po dobór muzyki ? jest bardzo skrupulatnie przemyślany. Chcieli mieć miejsce, które po przekroczeniu jego progu zaczaruje atmosferą, pięknem wykończenia wnętrz, ciepłem i profesjonalną obsługą. A i dobór osób pracujących w The Bell nie jest przypadkowy. Właściciele długo szukali członków zespołu, których się będzie lubić i kochać, bo doskonale widzą, że miejsce tworzą ludzie.

Wisienką na torcie Monici i Gilberta jest pięknie zaprojektowany ogród, który od wczesnej wiosny do późnej jesieni czeka na lubiących spoglądać na błękitnie niebo lub gwiazdy, a którego nastrój wieczorami dopełniają licznie palące się świece.

W  The Bell chce się nie tylko jeść i pić. W The Bell chce się być.

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Nowe miejsce na mapie Warszawy. THE BELL. Styl życia, LIFESTYLE - Na kulinarnej mapie Warszawy pojawiło się nowe, nietuzinkowe miejsce - THE BELL. Szefem kuchni jest tu Łukasz Kawaller, zwycięzca pierwszej edycji programu telewizji Polsat - Hell's Kitchen.
Hashtagi: #Styl życia #LIFESTYLE

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy